Wat is het?

 

 Pauwkaarten. Wat is het?

   Pauwkaarten® is een concept voor coaches en coachende begeleiders en managers. Het biedt een praktisch instrument om de effectiviteit en resultaten te verbeteren van de gesprekken die zij op hun werk hebben. Voorbeelden zijn gesprekken voor coaching, persoonlijke ontwikkeling, loopbaan, intervisie en supervisie.

De inzet van Pauwkaarten helpt de coachee inzichten te krijgen die daarvoor buiten zijn/haar bereik lagen en helpt die onder eigen woorden te brengen. De coach wordt vooral coach/facilitator en minder gespreksleider.

 

Hoe werkt het?

Na de introductie over het doel van het gesprek en de inzet van Pauwkaarten® biedt de gespreksleider de coachee de mogelijkheid zelf een of meerdere kaarten te selecteren uit het kaartendeck van 84 unieke kaarten. Elk van de kaarten bevat een heldere eenduidige vraag. De coachee kan de vraag gelijk beantwoorden maar kan ook een andere vraag of een paar andere vragen selecteren voor beantwoording. 

De kaarten brengen het gesprek op gang en bieden onverwachte invalshoeken. Zo krijgt de coachee (en daarmee de coach) beter zicht op wat hem of haar bezighoudt, wat gemakkelijk gaat en wat moeite kost, wat goed is en wat anders kan of beter moet. Het concept helpt acties te benoemen voor de korte én de lange termijn.

 

WAT MAAKT PAUWKAARTEN® ONDERSCHEIDEND?

Het concept neemt de route en keuzes die de coachee maakt als uitgangspunt. In plaats van via een interview door de coach wordt de coachee uitgenodigd het eigen verhaal op eigen wijze te ontdekken. Zo kan de coachee zich vanuit eigen drijfveren verbinden met de verwachtingen of eisen die aan hem/haar worden gesteld. Het gesprek wordt daardoor meer een ontdekkingstocht van de coachee dan een set passende antwoorden voor de coach. De teksten nodigen uit om het snel over essentiële zaken te hebben. 

Het principe van het vraag-eigenaarschap zorgt ervoor dat de doelgerichtheid van het gesprek toeneemt. De autonomie in het zelf selecteren van de vragen maakt dat de coachee zelf resultaatgericht wordt en zich committeert. Dat maakt het gesprek effectiever en plezieriger.

Wat heb ik er aan als coach?

Met behulp van Pauwkaarten® ontstaat er meer ruimte voor coaching. Door de dynamiek en balans van het gesprek hoeft de coach minder de trekker te zijn van het gesprek die zelf steeds nieuwe elementen moet inbrengen. Er ontstaat ruimte voor een meer adviserende en kwalitatieve invulling van de coachende rol. Bovendien is het zo beter mogelijk om het gesprek te verbinden met het doel van het gesprek en met vervolgacties.

 

"Ik heb de Pauwkaarten inmiddels een paar keer ingezet. Ik merk dat ik ook zelf veel baat heb bij deze aanpak. Ik luister nu heel bewust, echt louter luisteren, en kom veel minder snel terecht in zelf invullen en wedervragen. Dan komen de belangrijke zaken naar voren."


Tessa P., intern begeleider Basisschool