Over ons

Onze passie

Wij zijn een groep zelfstandige professionals die als adviseur, coach of trainer werkzaam zijn en zijn geweest in het onderwijs, de hulpverlening, de zorg en het bedrijfsleven. Onze gezamenlijke passie is het verhogen van de meerwaarde van coaching door hoogwaardige coaching- en trainingconcepten te ontwikkelen voor de praktijk. De concepten hebben gemeen dat ze praktische oplossingen bieden en de professionals optimaal ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Voor de Pauwkaarten® hebben we eigen ervaringen en inzichten gecombineerd met inzichten uit communicatie. Een inspiratiegroep Pauwkaarten zorgt ervoor dat de training Pauwkaarten® goed blijft aansluiten bij de vraag vanuit de sectoren en vanuit de professionals die dit concept toepassen in hun werk.

 

Anneke Postma - 'Kijk naar alles wat gezien wil worden’

Na functies in het VMBO als docent huishoudkunde en in het Voortgezet Onderwijs als vakdocent biologie, decaan en afdelingsleider, wordt Anneke Postma (1964) in 2009 trainer/adviseur bij de KPC Groep. Voor de 10 fuserende scholen van de Stichting Achterhoek VO richt zij de functie van personeelscoach/counselor in en bouwt ze leerlingbegeleiding uit naar coaching en training van het personeel, het middenkader en de directie. In deze pioniersfunctie richt ze zich vooral op het versterken van de duurzame inzetbaarheid van mensen en de ontwikkeling van groei en persoonlijk leiderschap. 

Na oprichting van haar eigen coaching-bureau komt het coachen en begeleiden van individuen en teams in het VO centraal te staan vanuit het belang te blijven 'kijken naar alles wat gezien wil worden'. Opdrachtgevers naast de Stichting Achterhoek VO zijn bijvoorbeeld de RSG Broklede, Waerdenborch en de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen. 

Rita Schoonman - 'HEEL BELANGRIJK OM TE INVESTEREN IN COACHES.’

Na een degelijke opleiding en start als A-verpleegkundige in het Academisch Ziekenhuis Utrecht stapt Rita Schoonman (1960) snel over naar de maatschappelijke gezondheidszorg (o.a. wijkverpleging). Ze gaat als therapeut en trainer werken bij het Nederlandse trainingscentrum voor Touch for Health (en edu-kinesiologie) en wordt trainer-trainer voor Nederland. Daar zet ze mede het internationale opleidingsprogramma op van dit healthmanagementsysteem. Inmiddels natuurgeneeskundig therapeut, vervolgt ze in 1990 haar activiteiten als trainer en coach op het snijvlak van care, vitaliteit en persoonlijke groei vanuit haar eigen praktijk.

Vanaf 2010 vermindert ze haar praktijkwerkzaamheden om zich toe te leggen op de ontwikkeling van concepten en instrumenten voor coaches en trainers zoals het 5seizoenenspel® en de Pauwkaarten®. Ze geeft presentaties en teamtrainingen en ontwerpt maatwerktrajecten. Voorbeelden zijn een opleidingsbijdrage voor verpleegkundig specialisten (Hogeschool Utrecht), inspiratiereizen naar Peru voor seniorcoaches en een dienstverleningstraject binnen Ziekenhuis IJsselland. Ze is betrokken bij (de opzet van) diverse ontwikkelings-trajecten in het onderwijs.

Christiane Custers - ‘MAAK EEN KEUZE EN GA D'R VOOR!’

Ze wilde graag wat doen in de zorg of hulpverlening. Op haar 19e jaar organiseert Christiane Custers (1971) activiteiten- programma’s voor tieners met een rugzak in een jongerencentrum. Maar ze wil verder en kan aan de gang als operatie assistent. Als regiomanager voor farmaceut Wyeth (USA) organiseert ze educatieve en sociale activiteiten voor artsen. Het werk bevalt maar ze mist iets. Om dat te onderzoeken, vaart ze als servicemanager op tallship Swan fan Makkum door Europa en bedwingt ze als matroos op brigantijn Sǿren Larsen meerdere malen de Pacific.

Terug in Nederland werkt ze 10 jaar als salesmanager in de medische sector. Ze zet trainingsprogramma’s op en traint (internationaal) artsen en verpleegkundigen. Na een zeer intensieve zoektocht en een opleiding als therapeut te hebben afgerond bij de SRN Utrecht zet ze een nieuwe praktijk op. Ze helpt mensen bij het maken van de belangrijke keuzes in hun werk en leven en om voor die keuzes te gaan. 

Ik wil graag advies

“De pauwkaarten brengen heel doeltreffend het meest essentiële naar boven en het binnenste naar buiten, maar wel op een heel veilige manier. Heel puur materiaal voor de coachee én voor mij.​"

Jeanette S. - management coach